Skočit na obsah
🕽 607 044 670 (-) , FAQ

Novinky v SuperFaktuře – Zimní edice 2020

Novinky v SuperFaktuře – Zimní edice 2020

Máme pro vás opět pravidelný souhrn o tom, co je u nás nového nebo vylepšeného za poslední měsíce roku 2020. Vývojáři se stále „baví“ s updatováním systému. Těšíme se, kdy už tato fáze bude za námi (už začínáme vidět světlo na konci tunelu) a budeme vám moci přinést i větší a zásadnější vylepšení (pssst, jedno spustíme již v nejbližší době). Pojďme si zatím připomenout některé z posledního kvartálu.

Lámete rekordy jako blázni

Krize nekrize, v prosinci 2020 jste v SuperFaktuře vystavili dohromady skoro 429 000 dokladů, čímž jste překonali loňský rekord o téměř 50%. Good job!

Daňová podání přimo ze SuperFaktury!

My se zatím radujeme z nového nástroje pro export elektronického podání k DPH, kontrolního a souhrnného hlášení pro Finanční správu. Dělali jsme na něm a testovali ho většinu posledních měsíců roku 2020, abychom vychytali všechny mouchy. Přesto stále platí, že SuperFaktura není účetní program a naši klienti nemusí být účetní, ale v jednoduchých případech může pomoci. Takže pokud si dokážete všechny vystavené a přijaté doklady správně zaevidovat, bude to pro vás užitečný nástroj.

Spárování faktury s pohybem na účtu

Využíváte automatické párování plateb? Občas se stane, že se platba k faktuře nenapáruje automaticky. Například pokud klient nevyplní při platbě variabilní symbol. Pokud máte jeden z vyšších balíků předplatného, v seznamu plateb si k nenapárované platbě můžete manuálně přiřadit fakturu. Ale dá se to už i naopak. V náhledu neuhrazené faktury přibylo do panelu nástrojů tlačítko „Spárovat s pohybem“ a vy ze seznamu nespárovaných plateb už jen vyberete tu správnou.

Nové možnosti pojmenování PDF

V SuperFaktuře se dá už léta předvolit, jakým názvem se pojmenuje PDFko dokladu. Využívají se na to šablony slov, které se nahradí konkrétními hodnotami přímo z dokladu. Dosud jste si mohli název PDFka nakombinovat ze čtyř slov podle typu dokladu, čísla dokladu, vašeho obchodního jména a jména vašeho klienta. Nově přibyly další tři a tedy výběr máte rozšířen o datum vystavení dokladu, částku a fakturační měnu. Podívejte se do Základních nastavení SuperFaktury a zvolte si název PDF podle vašich preferencí.

Dva nové jazyky dokumentů

Doklady můžete vystavovat i do nových jazykových mutací – italštiny a španělštiny. Potěšte vaše zákazníky z jižních zemí a pošlete jim fakturu v jejich rodném jazyce namísto anglické verze. Kromě češtiny tak můžete jazyk dokladu přepnout dohromady do 12 jazykových verzí – slovenštiny, angličtiny, němčiny, maďarštiny, rumunštiny, polštiny, ruštiny, ukrajinštiny, chorvatštiny, slovinštiny, italštiny a španělštiny.

Nákup předplatného a doplňkových služeb jednou platbou

Doplňkové služby na SuperFaktuře jako virtuální poštovní známky, SMS (k upomínkám), či kilometry do Knihy jízd si můžete zakoupit už rovnou při obnově vašeho předplatného a zaplatit tak za všechny služby najednou. Je to pohodlnější a i vy budete evidovat už jen jednu fakturu. Navíc potěšíte i vaši účetní, pokud namísto zpracování tří faktur bude muset zaúčtovat už jen jednu.

Na závěr

Vzkaz za celý tým SuperFaktury: Přejeme vám v dalším roce hodně vystavených a hlavně i zaplacených faktur. Držte se ve zdraví!

>>Všechny články o kvartálních novinkách<<

Přihlaste se k odběru novinek z blogu

Odhlásit se můžete kdykoli prostřednictvím odkazu v emailu.

Přidat komentář