Skočit na obsah
🕽 607 044 670 (-) , FAQ

Novinky v SuperFaktuře – Zima 2023

Novinky v SuperFaktuře – Zima 2023

Ahoj, SuperFakturanti!

Už jste zpátky v pracovním kolotoči po novoročních dovolených? My bohužel chválabohu už pár dní ano. A hned na začátek roku jsme sepsali ty nejzajímavější věci, které jsme vymysleli, vytvořili a vylepšili v posledních třech měsících uplynulého roku.

Rozšířené možnosti exportů

Jednou z nejvíce oceňovaných vlastností SuperFaktury je její otevřenost. To znamená, že Vaše data si můžete kdykoli vyexportovat do velkého množství podporovaných formátů. A nedávno jsme k nim přidali i export úhrad, které jsou zaevidovány ke Vašim dokladům (faktury, náklady, dobropisy, …) – ať jste je již přidali manuálně, nebo využíváte automatické párování plateb. To pro případ, kdy byste je potřebovali dále zpracovávat nebo vyhodnocovat například v excelu. V samotném exportu se nacházejí údaje jako datum úhrady, způsob platby, částka, měna, typ dokladu nebo číslo dokladu.

Export seznamu úhrad naleznete v exportech mezi ostatními nástroji na stránce. Případně si o tom, co vše lze exportovat, přečtěte v článku na blogu.

Nová práva uživatelů

Pro firmy je určitě vhodné vytvořit do SuperFaktury přístup více uživatelům – přičemž každý z nich může mít jiná oprávnění. Na základě Vaší zpětné vazby jsme nyní vytvořili nového uživatele Junior (původního Juniora jsme přejmenovali na Mediora).

Kouzlo je v tom, že nový Junior nevidí všechno. Nevidí Přehledy, Nástroje, ani všechny Faktury a Náklady. Nemůže měnit profil společnosti ani nastavení aplikace. Vidí (a edituje) jen ty doklady, které sám vytvořil. Můžete jej tedy nechat například fakturovat (klidně pouze část Vašeho podnikání), nebo evidovat náklady, avšak aniž by viděl do zbytku Vašeho podnikání. Některé karty možná nechcete odkrývat… 😎

Seznam všech uživatelů a jejich práva si přehledně prohlédněte na jednom místě v našem článku.

Nová verze API Client-a

Jano s Matúšem si během podzimu dali záležet na tom, aby vytvořili nového a lepšího API Clienta. 🚀 Komunikace Vašeho systému se SuperFakturou bude opět o něco lepší a automatizace procesů mnohem snazší.

Co je nového:

  • Nový API Client je postaven na novějších technologiích a standardech, včetně PHP 8, PSR 4 a PSR 7.
  • Nový Client je důkladně pokryt testy a nástroji pro kontrolu kvality kódu (PHPUnit, PHPStan).
  • Jednoduchá instalace a aktualizace přes Composer.

Základní vlastnosti, na které jste si již zvykli, pokud API používáte, zůstávají stejné. Stále můžete SuperFakturu propojit s externí aplikací umožňující vzdálenou tvrobu dokumentů a získávání údajů o nich. Možnost automatizace vystavování faktur s minimální námahou je samozřejmostí.

Pokud byste chtěli zjistit více, nahlédněte do naší dokumentace.

Nahlédněte pod pokličku SuperFaktury

Máte někdy chuť nahlédnout za kulisy našeho fakturačního světa? Spoluzakladatel SuperFaktury Braňo a náš produkťák Jakub, v rozhovorech prozradili tajemství, zlomové momenty a popsali i to, jak se tady věci dějí. Pokud jste zvědaví, jak to všechno začalo, kdo zde má prsty ve vývoji a rozhodování, a jaké jsou naše sny a plány do budoucna, připravte si popcorn nebo nalijte šálek kávy. Začínáme. 🎬

Braňo Šimo: Jeden z těch, kteří dali SuperFaktuře život. Zjistěte, jak to všechno začalo, jaké byly první kroky a jak vznikala velká rozhodnutí (Hod mincí? To jak vážně?!).

Rozhovor: Braňo


Jakub Alt: Náš produkťák Jakub vrhá světlo na to, jak vzniká to kouzelné spojení mezi námi a Vaším fakturováním. Rozebírá, co nás žene dopředu a kde vidí směřování SuperFaktury.

Rozhovor: Jakub

1 firma = 1 předplatné

Jedno předplatné je vázané na jeden účet. Máte více firem (různá IČO), pro které potřebujete fakturovat? V takovém případě je potřeba vytvoření tolik účtů, kolik máte firem a pro každý účet mít aktivní 1 předplatné v jakémkoliv balíčku a v jakékoliv délce.

Abyste se nemuseli při přepínání mezi jednotlivými firmami ze SuperFaktury odhlašovat a zase přihlašovat, všechny svoje firmy můžete spravovat pod jedním přihlášením. I v tomto případě se však jedná o samostatné účty. Na každém z nich si vyberete přesně takový typ balíčku předplatného, jaký té konkrétní firmě vyhovuje. Informace o správě více firem pod jedním přihlášením naleznte zde.

Propojení se SuperFakturou (API)

Máte eshop a chcete si jej propojit se SuperFakturou pro automatickou fakturaci? Žádný problém. Pro vytvoření propojení potřebujete API údaje, které naleznete v účtu SuperFaktury v části “Nástroje->API”. API údaje jsou dostupné v nejvyšší balíčku předplatného, tedy balíčku Premium.

Eshop se SuperFakturou můžete propojit pomocí již existujícího propojení nebo si vytvořit vlastní propojení pomocí naší API dokumentace.

Mezi nejčastěji používaná propojení patří propojení s WooCoomerce a Shoptetem. Návod na to, jak propojit SuperFakturu s WooCommerce naleznete tu a návod na propojení se Shoptetem tu.

QR kód na faktuře

Nastavení zobrazování QR kódů na faktuře nastavíte v účtu v části “Nastavení->Aplikace->Základní nastavení”. Zde v pravé části zaškrtnete políčko “Zobrazovat QR platbu na fakturách”. QR kód pro platbu se bude zobrazovat pouze na fakturách, které ještě nejsou uhrazené.

Nezobrazuje se QR kód na faktuře? Mohlo nastat několik situací.
Zkontrolujte:

  • Zda je faktura v stavu neuhrazená. Na uhrazené faktuře se QR kód k platbě nezobrazuje.
  • Zda máte na faktuře zapnutý checkbox pro zobrazování QR kódu.

Zda máte v nastavení účtu v části bankovní údaje vyplněné všechny náležitosti (číslo účtu, IBAN, SWIFT kód).

Exporty do účetních programů

SuperFaktura se snaží co nejvíce ulehčit práci nejen podnikatelům, ale zároveň i jejich účetním. Svá data si můžete jednoduše exportovat přímo ve vhodném formátu pro účetní software, který používáte.

Export je možné provést v části “Nástroje->Export”. Zde v prvním kroku vyberete období, za které si přejete export provést. Následně vyberete jeden z nabízených účetních programů a exportujete si daný soubor, který následně importujete do účetního programu.

Nové a aktualizované články na blogu

…více užitečných článků točících se kolem fakturace, daní a podnikání naleznete na našem blogu.

 

>>Všechny články o kvartálních novinkách<<

Přihlaste se k odběru novinek z blogu

Odhlásit se můžete kdykoli prostřednictvím odkazu v emailu.

Přidat komentář