Skočit na obsah
🕽 607 044 670 (-) , FAQ

Novinky v SuperFaktuře – Léto 2023

Novinky v SuperFaktuře – Léto 2023

Ahoj, SuperFakturanti!

Pokud si ještě nevychutnáváte koktejl na pláži, podívejte se, na co jsme se v SuperFaktuře zaměřili v předchozím čtvrtletí. A k letním novinkám jsme připravili také odpovědi k nejčastějším otázkám, které jsme Vám pomáhali vyřešit na našem supportu.

Faktury ve vašich barvách

Doklady nemusí být jen nudné papíry plné čísel a písmen. Odteď můžete měnit barvu faktur a samozřejmě i ostatních vystavených dokladů. Vyzkoušejte si to hned přes “Nastavení→Profil→Logo a Podpis”. Dodejte svým dokumentům jedinečný styl a bavte se při vytváření ještě krásnějších a barevnějších faktur.

Nastavení barev

Nová podstránka přihlášení

Jistě jste si všimli, že přes zkrášlovací kúru prošla naše podstránka k přihlášení. Naším cílem je postupně přidávat podobná vizuální a funkční vylepšení napříč SuperFakturou, abychom Vám práci s ní zpříjemnili ještě o kousek víc. Pokud máte chuť, budeme rádi, když nám napíšete zpětnou vazbu na nový přihlašovací formulář.

Přihlášení

Bezpečnost, rychlost, plynulost

V uplynulém čtvrtletí jsme v Superfaktuře nadále vylepšovali to, co funguje dobře. Naše služba byla již od začátku navržena s důrazem na bezpečnost a spolehlivost. V posledních měsících jsme učinili další kroky k jejímu zdokonalení, pečlivě procházeli naším systémem a posilovali jeho robustnost. Tato vylepšení možná nejsou na první pohled viditelná, ale přispívají k tomu, že naše služba je nyní ještě lepší. I nadále budeme pracovat na tom, abychom Vám mohli poskytovat bezpečnou a spolehlivou službu.

Nastavení patičky dokladů

Potřebujete si změnit patičku dokladů? Žádný problém. Údaje v patičce (jméno, email, web, telefon) změníte tak, že při vytvářené dokladu přepíšete požadované údaje a doklad uložíte. Následně po uložení se upravené údaje uloží a při následném vytváření dokladů se budou propisovat již automaticky ty upravené. 

Nastavení patičky

„A co když vystavuji faktury automaticky pomocí propojení?“

Ve většině případů je potřeba tyto údaje patičky změnit přímo v pluginu SuperFaktury. Je také však možné, že máte vlastní propojení nebo plugin nemá tuto možnost, potom jsou dvě řešení: 

  1. Posílat údaje patičky přes API podle této části dokumentace.
  2. Přidat do účtu v SuperFaktuře nového uživatele s rolí administrátora s údaji, které si přejte uvádět v patičce a na něj následně přenesete API propojení.

Hromadný export dokladů do excelu

Exportovat si doklady do excelu nemusíte postupným zaškrtáváním po jednotlivých dokladech v jejich seznamu. Přejděte rovnou do části “Nástroje→Export agendy”, zadejte si období, za které si přejte doklady exportovat a už jen stiskněte tlačítko požadovaných dokladů a exportujte si je hromadně, na pár kliknutí. Jupí, další ušetřený čas!

Export agendy

Nastavení automatických upomínek

Stává se, že vám faktury neuhradí včas? My v SuperFaktuře na to myslíme za vás a proto si můžete nastavit automatické upomínky přes „Nastavení→Aplikace→Automatické zprávy“. Tak schválně, jak se připomenout dlužníkovi v dnešní „době mobilové“ lépe, než právě přes SMS? Vždyť přece mobil má u sebe každý a nehrozí, že by zpráva skončila ve spamu, tak jak se může stát u emailů.

Automatické upomínky

Vytvoření faktur v cizí měně + v cizím jazyku

Zahraniční klient, cizí měna a cizí jazyk dokumentu? I to v SuperFaktuře zvládnete raz dva. Jednoduše při vytváření dokladu kliknete na políčko “Více možností” a vyberete si fakturační měnu dokladu. Už jen pár drobností.. a fakturu uložíme. Pro pohodlí klienta na dva kliky můžete fakturu ještě přeložit do požadovaného jazyku. Nad otevřenou fakturu kliknete na “Jazyk dokumentu”, kde můžete vybrat z 15 jazyků, do kterých už jen na jeden klik faktura přeloží.

faktur v cizí měně a v cizím jazyku

Nastavení SMTP odesílání emailů

Zní to jako sci-fi? Nemusíte se bát. Nastavení odesílání emailů pomocí vlastního SMTP vám zajistí odesílání emailů bez limitů, odesílání emailů přímo z vaší emailové adresy (ne z faktury@superfaktura.cz), co působí i profesionálněji a důvěryhodněji a v neposlední řadě také snížíte riziko, aby váš email spadnul klientovi do spamu. Toto nastavení provedete v části “Nastavení→Aplikace→Emaily a SMS”. Nápomocný by vám mohl být tento náš návod na to, jak si nastavit vlastní SMTP.

Nastavení SMTP odesílání emailů

Nové a aktualizované články na blogu

…více užitečných článků točících se kolem fakturace, daní a podnikání naleznete na našem blogu.

 

>>Všechny články o kvartálních novinkách<<

Přihlaste se k odběru novinek z blogu

Odhlásit se můžete kdykoli prostřednictvím odkazu v emailu.

Přidat komentář