Skočit na obsah
🕽 607 044 670 (-) , FAQ

Novinky v SuperFaktuře – Letní edice 2020

Novinky v SuperFaktuře – Letní edice 2020

Tak jak jste zvládli předchozí tři měsíce? My jsme za 9 let existence takové zvláštní období ještě neměli (a věříme, že tak brzy ani nebudeme mít – ani my, ani nikdo z vás). Větší část tohoto období jsme pracovali na dálku, až nedávno jsme se znovu setkali živě. No díky super týmu, který máme, jsme nezpomalili a za poslední tři měsíce přibyla do SuperFaktury další vylepšení. A byla by škoda, kdyby vám nějaké z nich uniklo. Několik těch zajímavějších jsme vybrali do této edice.

Velké vylepšení evidence nákladů

Koncem června jsme zveřejnili velkou věc – zásadně vylepšenou verzi evidence Nákladů. Pokud si v SuperFaktuře evidujete přijaté doklady, změny jste už určitě postřehli. Mnoho z novinek bylo zapracovaných právě na základě přání a potřeb SuperFakturantů 🙂 Přečtěte si o vytuněných nákladech, ať vám žádná z novinek neunikne.

Nákupní ceny v skladě / cenníku

Donedávna jste měli možnost v SuperFaktuře v jednoduchém skladu / ceníku evidovat pouze jednu cenu – prodejní. Při vystavení faktury a dotažení položky ze skladu se pak tato cena zobrazí na vaší faktuře. Nyní si už ke skladové položce dokážete zaevidovat i druhou cenu – nákupní. Tato se pak zobrazí na nákladu, pokud si ho rozepíšete po položkách.


evidence nakupni a prodejni ceny sklad

Evidence ceny

Ověření DIČ

Abyste si byli opravdu jistí, že můžete daňovou povinnost převést na vašeho odběratele z EU, je třeba platnost jeho DIČ ověřit. Slouží k tomu stránka Evropské komise – systém VIES (VAT Information Exchange System). SuperFaktura udělá toto ověření za vás. Stačí při vytváření kontaktu doplnit DIČ vašeho kontaktu a zobrazí se pod ním informace, zda je podle VIES platné, nebo ne.


overeni DIC pres VIES

Ověření DIČ

Nová verze mobilní aplikace

Pro všechny z vás, kteří potřebujete vystavovat faktury i v terénu, nebo chcete mít přehled o fakturaci po ruce, přinášíme pravidelné aktualizace mobilní appky. V poslední větší jste si mohli najít mimo jiné souhrn v seznamech dokladů, možnost vystavit účtenku či odeslat poděkování po přidání úhrady k faktuře. Kdo ještě SuperFakturu v mobilu nemá, najde ji pro Android zařízení na Google Play (hodnocení 4,6 * / 5) a pro iOS na App Store (hodnocení 4,8 * / 5).

Nastavení cenových nabídek a objednávek

Ti, kteří vystavujete cenové nabídky nebo vydané objednávky pro vaše dodavatele – v Základních nastaveních si můžete globálně vypnout nebo zapnout, zda si přejete zobrazovat sumář na cenových nabídkách a zda zobrazovat ceny na vydaných objednávkách.

Něco pro majitele eshopů

Import ze Zásilkovny

Import plateb jsme rozšířili o možnost importovat výpis ze Zásilkovny. Faktury s platbami za vyplacené balíčky z výdejních míst tak spárujete snadněji, než dosavadním manuálním „rozbíjením“ hromadných plateb z banky mezi jednotlivé faktury.

Callback payment při více eshopech

Napájíte na jeden účet v SuperFaktuře více eshopů a používáte automatické párování plateb? Pak si můžete oprávněně položit jednu otázku: Jak dát vědět konkrétnímu eshopu, že se faktura tohoto eshopu označila v SuperFaktuře za uhrazenou? Podrobnosti naleznete v našem článku Více eshopů a jedna firma v SuperFaktuře, konkrétně hledejte část o tzv. callbacku.

Nové filtry v exportoch pro kurýry

Tak toto vašemu oku snad ani nemohlo uniknout – a pokud přece, tak dáváme na známost 🙂 V oblíbeném nástroji pro eshopy – v Exportu pro kurýry – přibyl checkbox pro zobrazení pouze nevyexportovaných dokladů a také filtr pro konkrétní typ dokladu.

 

Hezké léto a my jdeme makat na SuperFaktuře dál 😉

>>Všechny články o kvartálních novinkách<<

Přihlaste se k odběru novinek z blogu

Odhlásit se můžete kdykoli prostřednictvím odkazu v emailu.

Přidat komentář