Skočit na obsah
🕽 607 044 670 (-) , FAQ

Export pro kurýry

Export pro kurýry

První verze tohoto článku vznikla ještě v roce 2014, kdy jsme nástroj Export pro kurýry v SuperFaktuře spustili. Jelikož se již od té doby u nás kde co změnilo, udělali jsme jeho update, ať máte čerstvé informace.

Majitelé eshopu vědí, že zprocesování objednávky pro zákazníka může být časově náročné. V SuperFaktuře se snažíme administrativu související s fakturami podnikatelům usnadnit. Proto jsme pro všechny z vás, kteří musíte zadávat údaje o objednávkách do systémů kurýrních společností, vytvořili nástroj tzv. Export pro kurýry. Usnadněte si agendu a začněte ho používat.

1. Vystavení faktury

Pokud dodáváte svým zákazníkům zboží prostřednictvím kurýra, při manuálním vystavení faktury v SuperFaktuře zvolte pro “Způsob dodání” možnost “Kurýrem”. Při automatickém vystavení faktury nám informaci o způsobu dodání kurýrem můžete zasílat přes API v požiadavku na vystavení faktury. Takto označená faktura se potom snáze vylistuje, když budete chtít použít export pro kurýra.

Nastavení způsobu dodání na faktuře – kurýrem

2. Export údajů pro kurýry

Data z vystavených dokladův pro vašeho kurýra vyexportujete v části Nástroje >> Export pro kurýry. V SuperFaktuře máte na výběr z různých kurýrských společností. V dalším kroku tedy zvolíte, pro jakého kurýra údaje potřebujete.

Export - Kurýrní společnosti
Exporty pro kurýry

V detailu exportu pro daného kurýra vidíte seznam vyfiltrovaných faktur, případně na pravé straně od seznamu můžete filtr upravit a dát si vylistovat seznam podle zadaných kritérií. Dole pod tímto filtrem si již navolíte jednotlivá specifická nastavení. Pokud máte v seznamu faktur a v nastaveních vyplněné vše potřebné, můžete přistoupit k exportu dat.

SuperFaktura buď vyexportuje soubor s údaji, který se vám stáhne do počítače, a vy ho nahrajete do systému kurýrní společnosti, nebo při některých kurýrech je odešle přes API rovnou do účtu, který si u kurýra vedete (Zásilkovna.cz a 123kuryr.cz). Vyexportované doklady se po exportu označí zelenou ikonou, abyste měli lepší přehled, která data jste již vyexportovali.

Export pro kurýry – označení již vyexportovaných údajů

Nástroj Export pro kurýrů je dostupný od Standardního balíku předplatného.

Přihlaste se k odběru novinek z blogu

Odhlásit se můžete kdykoli prostřednictvím odkazu v emailu.

Přidat komentář