Skočit na obsah
🕽 607 044 670 (-) , FAQ

Jak jít na dovolenou a „neodejít“ od byznysu

Jak jít na dovolenou a „neodejít“ od byznysu

Možná patříte mezi ně, možná je to váš rodinný příslušník, nebo prostě je to „známý“ vašeho známého – pracovním jménem je nazýváme workoholici a mají „tolik“ práce, že už léta si nemohou vzít dovolenou. Odpovědnost je sice fajn vlastnost, ale nalijme si čistého vína, každý jeden z nás si jednou za čas potřebuje odpočinout a načerpat síly. Kupodivu jen menší odpočinek může přinést nové myšlenky, které pomohou k dalším podnikatelským úspěchům! Rozhodli jsme se proto sepsat pár tipů jak si vzít dovolenou bez obav o váš byznys .

Zautomatizujte se!

  • Říká se, že co neuděláš dnes, neudělej ani zítra a máš dva dny volna. A v mnoha případech se stává, že se problém vyřeší nějakým způsobem i sám. Je nám jasné, že každý e-mail je ten nejurgentnější, ale každý na druhé straně pochopí, pokud mu přijde automatická odpověď, že plně rozumíte vážnosti situace, ale na odpověď si bude muset počkat až po návratu z „dovolené po 5 – ti letech“. A nic nezkazíte pokud napíšete případný kontakt na vás, nebo kontaktní osobu ve skutečně nezbytně naléhavých případech.
  • Prezentujete se pravidelně na sociálních sítích? Existuje množství programů (doporučujeme POWER EDITOR), v nichž se dají krásně naplánovat příspěvky na sociálních sítích na dlouhou dobu dopředu.
  • A faktury? Byznys poběží dále, pokud využijete možnost vystavování a zasílání pravidelných faktur. Faktury se samy vystaví, kdy vy si určíte a ještě se i odešlou klientovi.
  • A peníze? Vrátit se z dovolené a už si jen zkontrolovat, jak všechno hladce probíhalo během vaší nepřítomnosti?Dá se to prostřednictvím automatického párování – vystavenou a odeslanou fakturu klient uhradí na váš účet, banka dá následně vědět SuperFaktuře a vy si popíjíte mojito na pláži.
  • A co úhrada dodavatelských faktur? Pravidelně vám zasílají faktury za nájem, internet, telefon, ..? Nastavte si v bance jednorázový trvalý příkaz, kterým se zaplatí faktury během vaší nepřítomnosti.

2. Existuje i magická možnost pronajmout si virtuální asistentku, která za vás během dovolené bude například zvedat telefony nebo řešit nezbytnou korespondenci. Pan Google je plný podobných služeb, které si vezmou část zodpovědnosti za váš byznys. Potřebujete dokončit projekt? Najměte si freelancera, který problematice rozumí. A možná zjistíte, že tato možnost za menší peníze vám vyhovuje a využijete ji i po návratu z dovolené.

3. WORLIDAY

Znáte tento výraz ?Jet na dovolenou nemusí nutně znamenat odstřižení od civilizace. Někomu (manželce) se lze tento nápad nejspíš nebude zamlouvat, ale vzít si notebook, či tablet na pláž a vymezit si chvilku na neodkladné pracovní úkoly, by mohlo být řešením bez pocitu, že během dovolené krachne váš byznys. Důležité je vymezit si přesný čas od kdy do kdy se práci budete věnovat. A pamatujte, ani o minutu déle! Tímto způsobem vám neunikne nic důležité a předejdete i stresovým myšlenkám o tom, kolik práce vás čeká po návratu.

V neposlední řadě si však zkuste DOPŘEDU promyslet plán svých pracovních povinností a snažte se co nejvíce věcí stihnout ještě před dovolenou 🙂

Přihlaste se k odběru novinek z blogu

Odhlásit se můžete kdykoli prostřednictvím odkazu v emailu.

Přidat komentář