Skočit na obsah
🕽 607 044 670 (-) , FAQ

SMS upomínky: řešení na faktury po splatnosti

SMS upomínky: řešení na faktury po splatnosti

Asi si tím musí projít každý (a někdo neustále) – ocitne se v situaci, kdy mu odběratel neuhradí fakturu během doby splatnosti. Případně sám zapomene zaplatit dodavateli včas. Faktura po splatnosti se nemusí zásadně spojovat s člověkem, který nechce zaplatit. Důvody nezaplacení mohou být lidské – zašantročená faktura, zapomenutí (když člověk nemůže uhradit fakturu obratem), delegování této zodpovědnosti na někoho jiného, kdo také mohl zapomenout… No a jak se nejlépe připomenout dlužníkovi žijícímu v „mobilní době“, když mu nechcete přijít klepat na dveře?

Zaslání upomínky přes SMS se začalo jevit oproti upomínce zaslané poštou, nebo emailem (která může nedopatřením skončit ve spamu), jako efektivnější způsob, jak se dopracovat k vašim penězům. Od nynějška máte možnost zasílat SMS upomínky vašim odběratelům i přímo přes SuperFakturu.

 

Kde si nastavím šablonu SMS upomínky?

Na začátek jsme vám znění SMS upomínky předpřipravili. Její znění najdete v Nastavení –> Aplikace –> Emaily a SMS. Text SMS upomínky si můžete upravit podle vlastních potřeb.

Jak si zakoupím SMSky?

Před odesláním SMS upomínky je potřebné mít zakoupený balík SMS – tak, jako je to i v případě poštovních známek při odeslaní faktur přes hybridní poštu. V části Nástroje si zvolíte „SMS“ a v dalším kroku kliknete na „Koupit SMS správy“. Vyberete si jeden z nabízených balíků a zaplatíte.

Jak odešlu SMS upomínku?

Když už máte SMS zakoupené a text SMS upomínky přednastavený, můžete přistoupit k samotnému odeslaní. Aby to bylo možné, faktura musí být ve stavu „Po splatnosti“, aby se vám u ní zobrazilo tlačítko vykřičníku. Klikněte na něj a v následovném kroku si můžete vybrat, či chcete zaslat i  emailovou upomínku a zda máte doplnění všechny kontaktní údaje odběratele, nebo změnit znění upomínky. Potom stačí jen odeslat. Tadááá!

Kam přijde odpověď na moji SMS upomínku?

Pokud bude klient na SMSku reagovat a odepíše, jeho odpověď najdete ve schránce notifikací Inbox.

 

Přihlaste se k odběru novinek z blogu

Odhlásit se můžete kdykoli prostřednictvím odkazu v emailu.

Přidat komentář