Skočit na obsah
🕽 607 044 670 (-) , FAQ

Nechte si zaplatit mobilem

Nechte si zaplatit mobilem

Na našich fakturách také nabízíme možnost platby mobilem pomocí tvz. QR kódu (Quick Response Code), což nahrazuje manuální zadávání sáhodlouhých odkazů na webové stránky, či vyťukávání bankovních údajů na převod. Je to jistá forma čáového kódu ve formě čtverce, která obsahuje velké množství informací.

Platby mobilem

Platby mobilem mají za úkol urychlit úhradu faktur. Není nutné vyplňovat příkaz k úhradě manuálně a následně kontrolovat správnost zadaných údajů, ale údaje z faktury stačí naskenovat pomocí mobilní aplikace banky.

Platby faktur prostřednictvím mobilu nemají nic společného s platbami přes mobilní operátory. V tomto případě se celá transakce odehrává přímo v internetovém bankovnictví uživatele, který se rozhodne uhradit fakturu přes QR kód.

Urychlíte platbu vašich faktur

Dnes už má “smart phone” téměř každý a pro zaplacení faktury mobilem stačí jen foťák, aplikace a QR kód. Vaše faktury mohou být zaplaceny mnohem rychleji.

Postup platby mobilem

V SuperFaktuře si při vystavování faktury zvolte možnost zobrazování QR kódu. Tato funkce je přístupná všem našim klientům bezplatně bez ohledu na druh členství.

Fakturu zašlete svému klientovi klasickou cestou – tedy poštou (můžete využít i naši hybridní poštu) a nebo emailem. Klient bude mít v dolní části faktury uvedený QR kód. Vezme svůj telefon s foťákem, spustí aplikaci svojí banky, nasnímá přes mobil QR kód a všechny údaje potřebné k úhradě se mu automaticky vyplní. Následně klient už jen potvrdí příkaz k úhradě.

Platba mobilem je možná díky součinnosti bank a podnikatelů, kteří využívají jednotný standart české bankovní asociace. Rozšířením tohoto standardizovaného QR kódu a jeho implementací ze strany bank, mohou vaši klienti jednoduše platit mobilem.

Seznam bank umožnujících platbu mobilem (platný k 26. 8. 2013):

  • Raiffeisenbank bank
  • Komerční banka
  • ČSOB
  • Era
  • Air Bank
  • Česká spořitelna
  • Fio Banka

Placení faktur přes QR kód je bezpečné (minimálně stejně jako internet banking), ušetří mnoho času, a zejména nenutí nikoho jít do kanceláře či domů si sednout k počítači. Při této formě úhrady nevznikají žádné další poplatky ani na straně uživatelů SuperFaktury ani jejich klientů.

Přihlaste se k odběru novinek z blogu

Odhlásit se můžete kdykoli prostřednictvím odkazu v emailu.

Přidat komentář