Skočit na obsah
🕽 607 044 670 (-) , FAQ

Jak se registrovat do EET?

Stručný návod

V následujícím článku jsme pro vás připravili jednoduchý návod, jak se zaregistrovat do elektronické evidence tržeb. Pokud se vám nechce stát řadu na vaší nejbližší pobočce Finanční správy, máte ještě možnost podat žádost elektronicky – budete k tomu potřebovat připojení k internetu a datovou schránku.

 

Prvním krokem bude vaše návštěva portálu etrzby.cz, na kterém se mimo jiného můžete dozvědět kompletní a aktuální informace k EET, fazím jeho spouštění a informacím jaké tržby musíte evidovat apod. To co vás ale momentálně nejvíce zajímá najdete v pravém menu po kliknutí na možnost „Webová aplikace EET

Webová aplikace EET

Po prokliku jste přesměrováni na daňový portál Finanční správy, která fakticky spravuje celou agendu okolo elektronické evidence tržeb. Protože ještě nemáte přihlašovací údaje je třeba se nejdříve je tedy třeba vybrat možnost „Žádost o autentizační údaje do EET

Tuto stránku si zapamatujte, protože po registraci a úspěšném zaslání přihlašovacích údajů budete pomocí možnosti „správa údajů evidence tržeb“ vytvářet provozovny a stahovat certifikáty.

Žádost o autentifikační údaje do EET na Daňovém portálu

 

V dalším kroku už jste přesměrováni na samotný elektronický formulář, který po vyplnění zašlete pomocí vaší datové schránky. Navigace v prostředí elektronického formuláře je trochu schovaná, proto jsme vám vyznačili, kde najdete možnost přechodu na další stránku formuláře.

Po vyplnění a odeslání vám Finanční správa zpět odešle vaše přihlašovací údaje(které budou většinou do druhého dne aktivní) , které využijete pro přihlášení na výše zmíněné stránce, kde si vytvoříte provozovnu (jejíž ID si zapíšete pro potřeby pokladny v SuperFaktuře) a stáhnete váš certifikát.

Další kroky už vás čekají přímo v SuperFaktuře.

Ukázka webové stránky z daňového portálu

 

Vyberete si možnost Nástroje, kde kliknete na položku Pokladna a EET

 

Potom už jen vyberete tlačítko „Nová pokladna“ a pokladnu zaregistrujete jako EET pokladnu, nahrajete certifikát, zapíšete přidělené číslo provozovny a máte hotovo 🙂

 

Pro reálné evidování nějaké tržby pak jen stačí při přidávání úhrady vybrat odpovídající způsob úhrady (hotovost, platba kartou,….) a EET pokladnu do které bude tržba zaevidována.

 

Přihlaste se k odběru novinek z blogu

Odhlásit se můžete kdykoli prostřednictvím odkazu v emailu.

Přidat komentář