Skočit na obsah
🕽 607 044 670 (-) , FAQ

Dodací list

Dodací list

Vy jste to vyžádali, my jsme to zrealizovali: do online dokumentů jsme přidali další – Dodací list. Kromě cenových nabídek, objednávek, zálohových i ostrých faktur může podnikatel vystavit dokument, kterým u svého odběratele potvrdí převzetí zboží, resp. jiný typ dodávky.

Uživatel má 2 možnosti: buď vytvoří dodací list jako nový – samostatný dokument nebo jej vytvoří z jiného, ​​již vystaveného dokumentu:

  • vytvořit nový dodací list (bez návaznosti na jiné dokumenty) – dodací list vytvoří uživatel v záložce „Dodací listy“. Vybere odběratele a SuperFaktura mu automaticky předvyplní datum vystavení, které je v ideálním případě i datem dodání (pokud je, nebo bude zboží dodáno v tento den), datum dodání je však možné změnit. Nejpodstatnějšími jsou samozřejmě položky, měrné jednotky a počty. Případně ceny (a DPH).
    Nový dodací list
  • vystavit dodací list z cenové nabídky, ze zálohové faktury, z daňového dokladu k přijaté platbě nebo ostré faktury – pokud je v daném stadiu potřebné nebo vhodné dodací list použít či vystavit.
    Dodací list z faktury

V dodacím listu se standardně ceny nezobrazují. Podle potřeby je však možné je zapnout (tlačítko vpravo nahoře “Zobrazovat ceny”)

Zobrazování cen

Základní údaje (např. položky, ceny, údaje partnera) zadáte pouze jednou – na začátku – např. v cenové nabídce – a později, jen pár kliknutími, vystavíte všechny další dokumenty, které potřebujete. Z cenové nabídky objednávku, z objednávky např. dodací list, z dodacího listu zálohovou fakturu, ze zálohové daňový doklad k přijaté platbě a z něj definitivní vyúčtovací fakturu.

Dodací listy mají samostatný automatický číselník – toto číslo si však samozřejmě v případě potřeby, můžete změnit podle toho, jak vám to vyhovuje. Případně jej můžete úplně smazat, pokud chcete mít dodací list bez čísla.

Přihlaste se k odběru novinek z blogu

Odhlásit se můžete kdykoli prostřednictvím odkazu v emailu.

Přidat komentář